Biskut Pretzel





Bahan-bahan:

250g mentega
120g gula aisng
450g tepung
12g serbuk koko
50ml susu UHT
10g gula castor
Esen vanilla
100g telur


Cara-cara Membuatnya:

  • Pukul mentega, gula aising dan telur hingga kembang.
  • Gaulkan susu, gula kastor, tepung dan serbuk koko.
  • Sebatikan adunan. Setelah sebati masukkkan ke dalam beg aising.
  • Pastikan dulang pembakar telah disapu sedikit planta.
  • Picitkan beg aising tadi perlahan-lahan dan bentukan sperti yang selalu kita nampak tu.
  • Bakar sehingga masak, setelah masak sejukkan seketika.
  • Boleh celupkan ke dalam coklat samada setengah bahagian biskut atau keseluruhan biskut bergantung pada selera masing-masing.
  • Setelah itu biarkan coklat membeku pada suhu bilik. Sekiranya ingin menambah topping bole taburkan badam hancur atau coklat urai di atas coklat yang masih cair tadi.
  • Setelah coklat kering, sedia untuk dihidangkan.



Comments